Hakkımda

Fotoğrafım
izmir, konak, Türkiye
this is the another way to touch the earth. just imagine and try to do something to anything. touch the people, touch the lives, touch the souls

4 Kasım 2011 Cuma

Uyku Tulumu Sıcaklığı

bu bir lafuma reklamı değildir!




Yıllar önce bir uyku tulumu almıştım. Lafuma marka. O zamanlar çulsuz, fukara bir öğrenci olduğumdan her şeyin ucuz ama kalitelisini bulmaya çalışıyordum tabi. Ama çoğu zaman ikisi aynı anda olmasa da grafikteki mükemmel noktaya yakın olmayı beceriyordum. :)

Bu uyku tulumunu alırken bu tip şeylerin satıldığı çarşıdaki dükkanları gezerken bir dükkandaki müşteri olan dağcı bir adamın uyarısı ve önerisiyle hiçbir işe yaramayacak olan ucuz tulumu bırakıp bu pahalı lafuma'yı alıyordum. Şimdi yazarken hatırladım özelliklerini sayarken çift kişilik de yapabiliyorsun bunu demişti. Yahu o zaman bu saçma bir şeydi tabi. İki tane lafuma birleştircem de yapcam da etcem de .... Uzak şeylerdi bunlar.. Ben onu aldığımdan beri çok sefer kullandım bu tulumu. Her seferinde de iyi ki almışım dedim. Hep kurtardı beni hem yükten hem soğuktan.
Onlarca anı birikti benimle birlikte. İnsanın gezdip gördüğü kadar eşyalarda anılar biriktiyor benim için. Ben sadece kullanmıyorum onları. Onların üzerine sindiriyorum enerjimi, çevrenin de enerjisini. İlerde kahinin, büyücünün biri gelip baktığında "çok güzel şeyler yaşamış, görmüş bu lafuma" der çok büyük olasılıkla. İşte bütün bu ballandırdığım tulum kafamda hep tek kişilikti. Üzerindeki çift kişilik olabilitesini gösteren şekil bile çin yazısı gibiydi gözümde. Bakıp geçtiğin, bir daha görmeyeceğin için gözünün arka tarafına beyninin herhangi bi yerine bile gitmeyen öylesine bi görüntü olmuştur hep.

Bir başkası da lafumasını almış başka şehirde başka hallerde. İki lafuma da habersizdi tabi birbirinden. Belki de hiç aynı kare içerisinde olmayacaklardı yüzyıllar boyunca koca evrende. Asıl güzel olan Adriyatik denizinin orta yerinde birleşeceklerini tahmi bile etmiyorlardı. :)))))

2011 yazı sonlarında Adriyatik denizinin orta yerinde süzülen bir geminin katmanlarından birinde koridor kenarında birleşebildiklerini keşfetti lafumalarımız biricik sevdiceğim Merve'mle. Güzel bir tatil geçirdik akdeniz ülkelerinde. Onun da yazısı gelicek bir ara :)

1 yorum: