Hakkımda

Fotoğrafım
izmir, konak, Türkiye
this is the another way to touch the earth. just imagine and try to do something to anything. touch the people, touch the lives, touch the souls

28 Eylül 2011 Çarşamba

the Doors project



Yıllar önce bir bir repertuvara ekledikçe Doors şarkılarını, aramızda geyiğini yapar olmuştuk "Doors Tribute grubu olucaz lan yakında" diye. İstemiyor da değildik. Yani en azından ben deli gibi istiyordum böylesi bir şeyi.

Zaman geldi geçti bir sürü olay da oldu. Grup dağıldı tekrar kurulur gibi oldu, olduğu gibi kaldı derken bin kere şevk geldi geldiği gibi gitti. Bu süre de büyüdük de azıcık galiba. Okullar bitti. Büyürken metrelik saçımı kestirdim bir ara hatta (acayip rahatlamıştım, doğru zamanda kestirmişim ayrıca).

Orkun'la ayrılma hikayemiz vardı geçen sene bu zamanlardı hatta. Tesadüfe bak yahu, yine bu ay Orkun'la ayrılıyoruz. Bu sefer daha yıkıcı mı oldu yoksa herkes memnun mu zaman gösterecek. Geçen seferkinde üzülmüştüm ama sonradan gördüm ki gereği oymuş. Şimdiki olay için daha da eminim gereğinin bu olduğuna. Hatta belki başlanmaması gereken bir yeniden dönüş, ikinci bahar vs. muhabbetiydi. Görücez. Yeni temiz bir başlangıç var şimdi önümüzde. Biraz blues yapalım :)

Gelelim Doors projemize. Dedim ya yıllardır içimde büyüyen bir proje ayaklarımıza geldi. Hatta Şükrü de klavye ile eşlik edecekti. Böylelikle o gece bizim yere, göğe, uzaya, zamanın ilerisine gerisine ışınlanma gecemiz olacaktı. Düşününce İzmir'de bizden başka bu kadar fazla Doors çalan grup yoktu. Bir Doors gecesinde bizim yer almamız kaçınılmazdı.

Bu eğlencenin yanında bir "proje" başlıktan da görüleceği üzere. Dolayısıyla savsaklamaya gelmez. İş müzik işi de olsa, gözümüz kapalı çalabilir halde de olsak bir ciddiyet, bir sorumluluk gerektiren durum. Hem Doors çalacaksın, hem tüm enstrümanlarıyla çalacaksın. Zaten bileşenlerin kusursuza yakın olması gerekir. Yakışanı budur çünkü. Ama bir çalışmaya herkesin toplanıp da bir kişinin gelicem, yetişicem diyip koca haftasonu daşaklarını yayması ve diğerlerinin zamanını çalıp, hatta bu durumu normal görmesi kabul edilemez bir durum doğrusu. Kusura bakmayın denecek yerde yahu çok insan vardı bırakıp gelemedik denmesi sıçmık durumunu sıvamaktan, perçinlemekten başka bir şey değildir. Hala istekli olmama rağmen (eminim yalnız değilim bu isteklilik konusunda) bu sorumsuzluk üzerine o gece konserde yer almayacağız. Böylece Doors gecesinde Doors'tan birkaç parça çalan ama güzel olduğunu düşündüğüm bir grup sahne alacak. Doors gecesinde Doors çalınmayacak.

Üzgünüm.



Ama bir gün Doors Tribute grubu olarak sahnede olacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder