Hakkımda

Fotoğrafım
izmir, konak, Türkiye
this is the another way to touch the earth. just imagine and try to do something to anything. touch the people, touch the lives, touch the souls

19 Ocak 2010 Salı

2010 Japonya Yılı

(2010 Japan Year in Turkey)

2010 Türkiye'de Japonya yılı olarak kutlanıyor. Çok güzel bir şey. Uzun zamanlardan beri dost olan iki ülke birbirini daha yakından tanıyacak. Yüzlerce etkinlik düzenlenecek. Bu çerçevede biz onları daha çok tanıyacağız aslında. Neyse sonuç birçok yakınlaşmanın yaşanacak olması hatta Kayseri'ye Japon konsolosluğu açılacak olması.

Dosluğun başlama hikayesi Osmanlı zamanına dayanıyor. Ertuğrul Firkateyni denizleri aşaraktan güneyden hint okyanusu üzerinden Japonya'ya dostluk amaçlı bir yolculuğa çıkıyor. Gemimiz hemen her limanda bakıma alınıyor. Çok fena duruma geliyor hatta yolculuğun ortalarında ve zar zor ulaşıyor Japonya'ya ve orda çok güzel karşılanıyorlar falan filan (detayına inmek istemiyorum fazla)... Dönüşte Japonya açıklarında fırtınaya yakalanıp kayalara sürüklenerek parçalanıyor gemimiz ve mürettebatın büyük kısmı orada hayatlarını kaybediyor, yaşayanları da Japonya seferberlik halinde kurtarıyor. Sonraki yıllarda da Türkler İran-Irak savaşı ortasında kalan Japonları kurtarıyorlar.

Böylece özetledim ben geçmişi. Konuyla ilgilii geniş bilgi ve Japonya yılıyla ilgili etkinlikler(tiyatrolar, sergiler vb...) işte burda:

http://www.tr.emb-japan.go.jp/Japonya2010/index.html

ve burda:

bizimle Japonya